Intimno zdravlje

Regenerativna tehnologija

Zbog Vaše smo potrebe uveli potpuno sigurne i učinkovite vulvovaginalne tretmane regenerativnim uređajima DAFNE i EVA koji Vam pomažu poboljšati i očuvati intimno zdravlje. DAFNE i EVA jedini na tržištu rade na principu elektrostimulacije i radiofrekvencije i isključivo su ginekološki uređaji, a prednost tretmana u SB Podobnik je što ih izvode za to posebno educirano osoblje.

Sigurnost naših pacijentica naš je prioritet. Naši stručnjaci stalno nadograđuju svoje znanje; u tom svojstvu upotpunili su svoju stručnost edukacijom na temu elektrofiziologije i primijenjene patofiziologije, a prošli su i posebnu obuku za primjenu uređaja i individualnu prilagodbu protokola.

DAFNE

DAFNE je biotehnološki uređaj najnovije generacije, primjenjiv isključivo u ginekologiji. Sigurni i učinkoviti tretmani primjenom sofisticirane DAFNE tehnologije stimuliraju prirodne fiziološke procese, a primjenjuju se kao komplementarna terapija.

DAFNE uređaj savršena je sinergija fotobiostimulacije (LED), elektrostimulacije i elektro-biostimulacije, a regenerativne karakteristike DAFNE uređaja najbolje dolaze do izražaja nakon tretmana laserom. Fotobiostimulacija pojačava staničnu metaboličku aktivnost, mikrostruja potiče stvaranje i sintezu kolagena i zacjeljivanje ožiljaka nakon tretmana laserom, dok funkcionalna elektrostimulacija pozitivno utječe na mehanizme regeneracije i neurofiziološke procese.

Područje primjene

 • urinarna inkontinencija
 • atrofija i stenoza rodnice
 • rane nakon tretmana laserom
 • postoperativne rane
 • vulvovaginalne infekcije
 • prevencija poremećaja koji mogu uslijediti u kasnijoj dobi
Prednosti
 • uređaji nove generacije s patentiranom tehnologijom
 • tretmane provodi posebno educirano osoblje
 • liječenje svih tegoba genitourinarnog sustava
 • sigurni, bezbolni i brzi tretmani
Njegujte svoju ženstvenost!

EVA

EVA uređaj u službi ženskog intimnog zdravlja djeluje na principu VDR tehnologije – vaginalne dinamičke radiofrekvencije, sljedbenice tehnologije četverovalentne radiofrekvencije (Dynamic Quadripolar RadioFrequency – DQRF), koja predstavlja rješenje za najčešće vulvovaginalne bolesti. Revolucionarna biofizikalna tehnologija ciljano odašilje valove energije u određeni sloj tkiva i može doprijeti do najdubljih slojeva.

Inovativni EVA uređaj ima vidljiv učinak na poboljšanu hidrataciju, reaktivira mikrocirkulaciju, potiče sintezu kolagena i elastičnost. Ta svojstva ublažavaju genitourinarni sindrom menopauze (GSM), opuštenost vaginalnih mišića i neophodna su za proces vaginalne rejuvenacije.

Eva indikacije

 • Vulvovaginalna atrofija – EVA stimulira regeneraciju stanica i time ublažava simptome vulvovaginalne atrofije (suhoća, svrbež, peckanje i bol tijekom spolnog odnosa)
 • opuštenost vaginalnih mišića – EVA poboljšava elastičnost i čvrstoću vaginalnog kanala
 • vaginalna rejuvenacija – EVA suzbija atrofiju tkiva vagine, poboljšava estetiku i funkcionalnost
 • vulvodinija – EVA djeluje kao modulator deficita perifernih neuroloških mehanizama, pa pomaže kod kronične boli vulve koja se javlja na ulazu u vaginu
 • Stresna urinarna inkontinencija – EVA obnavlja funkciju mišića dna zdjelice i jača ih te na taj način otklanja problem nekontroliranog istjecanja urina
 • LICHEN SCLEROSUS – EVA olakšava najčešće simptome poput svrbeži i peckanja
 • Stenoza – EVA smiruje upalu
 • Fekalna inkontinencija – EVA pomaže zadržati kontrolu rektalnih mišića kod nehotičnog ispuštanja stolice
 • Hipertonus dna zdjelice – EVA ublažava mišićnu napetost dna zdjelice
 • Prevencija poremećaja koji mogu uslijediti u kasnijoj dobi

Tretmani za žensko zdravlje!

Cjenik
Tretmani za žensko zdravlje!

Pitanja i odgovori:

x+  Kako se pripremiti na tretmane?
Potrebno je imati uredan PAPA test i ginekološki ultrazvuk, ne stariji od 6 mjeseci prije započinjanja tretmana. Prije svakog tretmana će Vas pogledati naš ginekolog koji se bavi problematikom intimnog zdravlja te preporučiti vrstu i broj tretmana potrebnih za rješavanje Vašeg problema.
x+  Koja je prednost ultra brze radioporacije (UPR) tijekom EVA tretmana?
EVA jedina ima tehnologiju UPR koja označava da je tijekom samog tretmana moguće istovremeno prodiranje aktivne supstance u tkivo rodnice i vulve, za što brži i bolji učinak. U svaki tretman koji nudimo uključujemo posebne PURE proizvode, prema individualnim željama i potrebama pacijentica. Najčešće koristimo PURE s hijaluronskom kiselinom, koja poboljšava elastičnost i vlažnost rodnice.
x+  Po čemu se razlikuju tretmani s laserom od radiofrekvencije?

Laserski tretmani mogu biti često neugodni i bolni te postoji veći rizik od toplinskog ošetećenja tkiva. Potrebno je često i aplicirati lokalni anestetik prije samog tretmana, a sami oporavak tkiva može biti i do 15 dana, u kojem treba izbjegavati spolne odnose i određene aktivnosti.
Tretman EVA koristi najnapredniju četverovalentnu radiofrekvenciju koja svojom patentiranom tehnologijom kontrole dubine zagrijavanja tkiva djeluje na potpuno siguran, bezbolan i ugodan način. Nakon tretmana nema nikakve faze oporavka tkiva i moguće je odmah nastaviti sve aktivnosti.
x+  Koliko brzo nakon poroda su dozvoljeni tretmani?
Tretmani se preporučuju 3-6 mjeseci nakon vaginalnog poroda, nakon što tkivo vagine i vulve potpuno zacijeli. Dojenje je također dozvoljeno u periodu kad se rade tretmani. S obzirom da u periodu nakon poroda i posebno za vrijeme dojenja, dolazi do prirodnog pada razine hormona (hipoestrogenizma), tretmani ublažuju vaginalnu suhoću te osjećaje peckanja i osjetljivosti vagine i vulve.
x+  Koliko tretmana i u kojim razmacima se preporučuje?
Eva tretmani vagine i vulve se najčešće izvode do 5 tretmana svaka 2 tjedna i traju oko 30 min po tretmanu.

Dafne tretmani se mogu izvoditi jednom do 2x tjedno, ovisno o indikaciji, kroz 5 do 10 tretmana te traju 20 min.
Kod kombinacije tretmana se preporuča da se jednom tjedno napravi Dafne, a jednom tjedno Dafne i Eva zajedno u jednom dolasku (trajanje oko 60 min).

Svaki paket se formira individualno, ali navodimo protokol i kombinaciju tretmana kod najčešćih indikacija:

Combi paket – 5 Dafne i 5 Eva vagine i vulve
Combi plus paket – 10 Dafne i 5 Eva vagine i vulve
Urinarna inkontinencija – combi plus
Vaginalna rejuvenacija – paket Eva 5 tretmana, Dafne 10 tretmana ili combi tretmani
Atrofija rodnice i vag rejuvenacija u menopauzi – combi ili combi plus
Vaginalne infekcije – Paket Dafne 10
Vaginizam, vulvodinija, dispareunija (bolni spolni odnosi) – paket Dafne 10
Lichen sclerosus, atrofija vulve, izbjeljivanje vulve – Eva vulve
Usluge
EU Fond
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.