Specijalna bolnica i poliklinika Podobnik

Najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, cjelodnevna briga za pacijente

O nama

Najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, cjelodnevna briga za pacijente te prilagođavanje individualnim željama i potrebama osnovne su značajke našeg rada. Svojom stručnošću te unapređenjem svojih usluga svakodnevno nastojimo opravdati zadobiveno povjerenje te biti prvo odredište za sve majke koje žele obaviti porod u najboljim mogućim uvjetima za sebe i dijete.

Rodilište & Poliklinika Podobnik prva je i jedina  privatna zdravstvena institucija  u Hrvatskoj koja  uz  ambulantnu pruža i bolničku skrb iz ginekologije i porodništva. Otvorena 2008. godine, na adresi Sv. Duh 112, u Zagrebu, nastala je iz želje da  se  ženama u Hrvatskoj  uz ambulantnu   omogući   i drugačija, odnosno viša  razina  bolničke   medicinske  usluge i smještaja.

Osnivač i investitor, Poliklinika Podobnik d.o.o., za ginekologiju, porodništvo i neurologiju, postoji još od 1996. godine i do trenutka otvaranja novog prostora s proširenim polikliničkim dijelom i novim bolničkim odjelom za porodništvo i ginekologiju djelovala je na adresi Lovranska 8 u Zagrebu.

Rodilište & Poliklinika Podobnik u vlasništvu je obitelji Podobnik. Prof.dr.sc. Mario Podobnik specijalist je ginekologije i opstetricije, jedan od prvih subspecijalista fetalne medicine u Hrvatskoj, subspecijalist humane reprodukcije  i vodeći stručnjak ultrazvučne i prenatalne dijagnostike, s tridesetogodišnjim iskustvom u struci.

Poliklinika Podobnik nastavila je razvijati već postojeću djelatnost ginekologije, opstetricije i neurologije. Vrhunski je opremljena najmodernijim medicinsko-dijagnostičkim uređajima koji omogućuju visokokvalitetnu dijagnostiku.

Rodlište je koncipirano za sve vrste poroda i opstetričkih kirurških zahvata. Tri ugodno uređene rađaone opremljene su najmodernijom opremom, a rodilja može birati između nekoliko načina poroda: u vodi, na stolčiću ili na stolu za porode u raznim položajima, dok je bezbolan porod moguć primjenom epiduralne analgezije. Sukladno željama majke, porodu može prisustvovati suprug ili drugi član obitelji. Rodilište je opremljeno modernom operacijskom salom za dovršenje poroda carskim rezom, u spinalnoj ili općoj anesteziji. Neposredno nakon operativnog zahvata majka je smještena u jedinici intezivnog liječenja, a naknadno u privatnim jednokrevetnim apartmanima. Dijete je također smješteno s majkom te postoji i dodatni ležaj za supruga ili člana obitelji. Svaki apartman ima vlastitu kupaonicu, klima uređaj, telefon, LCD televizor, DVD, radio, pristup internetu i hladnjak.

U rodilištu rađaju trudnice koje kontroliraju cijelu trudnoću ili najkasnije od 35. tjedna trudnoće, u sklopu polikliničkog dijela bolnice, kako bi se pripremile i upoznale s mogućnostima različitih načina poroda. U svrhu što bolje psihičke i fizičke pripremljenosti za porod, za trudnice i njihove partnere organiziramo trudnički tečaj i vježbe za trudnice.

U sklopu ginekološkog odjela bolnice izvode se ginekološke operacije (abdominalna i vaginalna histerektomija, adneksektomija), operativni postupci u liječenju statičke inkontinencije i defekata dna male zdjelice te mali ginekološki zahvati (konizacija, LETZ konizacija, punkcije ciste, kiretaže).

Najmodernija tehnologija, visoka kvaliteta usluge, cjelodnevna briga za pacijente te prilagođavanje individualnim željama i potrebama osnovne su značajke našeg rada. Povjerenje nam poklanja sve veći broj majki i obitelji diljem Hrvatske, ali i iz inozemstva. Svojom stručnošću te unapređenjem svojih usluga svakodnevno nastojimo opravdati zadobiveno povjerenje te biti prvo odredište za sve žene koje  trebaju  neki  ambulantni ili bolnički  ginekološki tretman i za sve  majke koje žele obaviti porod u najboljim mogućim uvjetima za sebe i dijete.