O nama

Prva i jedina privatna bolnica za ginekologiju i porodništvo

Specijalna bolnica Podobnik prva je i jedina privatna zdravstvena institucija u Hrvatskoj koja uz ambulantnu skrb pruža također ginekološku i porodničku bolničku skrb. Utemeljena u Zagrebu 2008. godine na adresi Sv. Duh 112, približne površine 2900 m2, nastala je iz želje da se u Hrvatskoj ženama povrh ambulantne usluge omogući i viša razina bolničke medicinske usluge i smještaja.  

Utemeljitelji i nosioci

Poliklinika Podobnik d.o.o. koja je osnivač i investitor datira od 1996. godine, a do trenutka otvaranja novog prostora s proširenim polikliničkim dijelom i novim bolničkim odjelom za porodništvo i ginekologiju djelovala je na adresi Lovranska 8 u Zagrebu. 

Specijalna bolnica Podobnik u vlasništvu je obitelji Podobnik.

Prof. dr. sc. Mario Podobnik specijalist je ginekologije i opstetricije, jedan od prvih subspecijalista fetalne medicine u Hrvatskoj, subspecijalist humane reprodukcije i vodeći stručnjak ultrazvučne i prenatalne dijagnostike s četrdesetogodišnjim iskustvom u struci.

Prof. dr. sc. Slava Podobnik Šarkanji specijalistica je neurologije. Od osnutka bolnice na funkciji je ravnateljice te vizionarski uspješno upravlja organizacijskim dijelom posla.

Dr. Petra Podobnik specijalistica je ginekologije i porodništva. Fetalna medicina i napredne ultrazvučne tehnologije njezin su uži stručni interes, a medicinski posao nastavlja razvijati uz velik i vrijedan stručni tim bolnice.  

Misija i vizija

Najsuvremenija tehnologija, kvaliteta usluge na najvišoj razini, cjelodnevna skrb za pacijentice te pristup usklađen s individualnim željama i potrebama odlike su na kojima se zasniva naš rad. 

Povjerenje nam ukazuje sve veći broj majki i obitelji diljem Hrvatske, ali i iz inozemstva. Stručnošću i posvećenosti svakoj pojedinoj pacijentici te stalnim unapređenjem usluga svakodnevno nastojimo opravdati stečeno povjerenje i biti prvi izbor za sve majke koje porod žele iskusiti u najboljim mogućim medicinskim i prostornim uvjetima za sebe i svoje dijete, kao i za sve žene koje imaju indikacije za ginekološki operativni zahvat.

Odjeli

Ambulantni dio Specijalne bolnice Podobnik nastavlja razvijati već postojeću djelatnost ginekologije i opstetricije. Četiri ambulante vrhunski su opremljene najmodernijim medicinsko-dijagnostičkim uređajima koji omogućuju dijagnostiku visoke kvalitete. 

Rodilište je koncipirano za sve vrste poroda i opstetričkih kirurških zahvata. Tri ugodno uređene rađaone najsuvremenije su opremljene, a rodilja može birati između nekoliko načina poroda: između prirodnog poroda na stolčiću ili porođaja na stolu za porode u raznim položajima. Bezbolan porod moguć je primjenom epiduralne analgezije, spinalne analgezije ili intravenske analgezije. Sukladno željama majke, porodu može prisustvovati i partner. Rodilište je opremljeno modernom operacijskom salom za dovršenje poroda carskim rezom, u spinalnoj ili općoj anesteziji. Neposredno nakon poroda rodilja je smještena u privatom jednokrevetnom apartmanu, a novorođenče može boraviti s majkom rooming-in 24 sata.  Svaki apartman ima vlastitu kupaonicu, klima-uređaj, LCD smart televizor, bežični internet i hladnjak. 

U rodilištu SB Podobnik rađaju trudnice koje kontroliraju ili cijelu trudnoću ili trudnoću najkasnije od 35. tjedna u sklopu ambulantnog dijela bolnice, kako bi se pripremile i upoznale s mogućnostima različitih načina poroda.

U sklopu ginekološkog odjela bolnice izvode se ginekološke operacije (abdominalna i vaginalna histerektomija, adneksektomija), operativni postupci u liječenju statičke inkontinencije i defekata dna male zdjelice, endoskopske ginekološke operacije (laparoskopija, histeroskopija) te manji ginekološki zahvati (konizacija, LETZ konizacija, punkcije ciste, kiretaže).

Od 2023. godine s radom počine novi Centar za intimno zdravlje gdje smo objedinili ginekološke regenerativne tretmane najmodernijom tehnologijom uz individualizirani pristup i posebno educirano osoblje.

Usluge
EU Fond
Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.