Skip to main content
 

Trudnička i ginekološka ambulanta

Od trenutka kad postanete žena, tijekom majčinstva, u zrelijim godinama i kroz cijeli život cjelokupnu brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

 

Trudnička i ginekološka ambulanta

Od trenutka kad postanete žena, tijekom majčinstva, u zrelijim godinama i kroz cijeli život cjelokupnu brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

 

Trudnička i ginekološka ambulanta

Od trenutka kad postanete žena, tijekom majčinstva, u zrelijim godinama i kroz cijeli život cjelokupnu brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

1
1

Trudnička i ginekološka ambulanta

Od trenutka kad postanete žena, tijekom majčinstva, u zrelijim godinama i kroz cijeli život cjelokupnu brigu o Vašem zdravlju prepustite nama.

 • PAPA test
 • LBC – nova metoda tekućinske citologije (PAPA testa) za ranije i točnije otkrivanje promjena cerviksa
 • Cervikalni brisevi (aerobi, anaerobi, ureaplazma, mikoplazma, klamidija)
 • HPV tipizacija
 • UZV – transabdominalni, transvaginalni, 3D/4D
 • Color Doppler
 • UZV ispitivanje prohodnosti jajovoda posebnim kontrastnim gelom – ExEm foam gel
 • Kolposkopija i biopsija za rano otkrivanje patoloških promjena vrata maternice
 • Mali zahvati – kiretaže, punkcije ciste, incizije i ekstirpacije Bartholinove žlijezde
 • Savjetovanje o kontracepciji, hormonskom nadomjesnom liječenju, problemima menopauze
 • Savjetovanje za mlade o kontracepciji i spolno prenosivim bolestima
 • 3D/4D ultrazvuk + color doppler u praćenju trudnoćena najsuvremenijim  UZV aparatima Voluson E8
 • CTG, amnioskopija

GENETSKE ANALIZE I SAVJETOVANJE

NEINVAZIVNA PRENATALNA DIJAGNOSTIKA

Rani  kombinirani probir kromosomopatija od 11. do 14. tjedna trudnoće
(UZV pregled i biokemijski test iz krvi na istom mjestu)

Kako bi se pravovremeno otkrile moguće kromosomopatije i malformacije ploda, trudnicama se preporuča napraviti rani kombinirani probir, između 11. i 14. tjedna trudnoće. Rani kombinirani probir najefikasnija je metoda koja se koristi i detektira do 90% trudnoća s Downovim sindromom i drugim  kromosomskim grešakama.

Neinvazivan genetski test za otkrivanje trisomije 21, 18 i 13 iz krvi majke
(NIPT – noninvasive prenatal testing) – NIFTY, Harmony, Panorama

Najtočnija metoda izolacije fetalne DNK iz majčine krvi koja s više od 99% točnosti isključuje postojanje tridomije 21 (sindrom Down) te trisomije 18, 13 i spolno vezanih kromosmskih grešaka već od 10-og tjedna trudnoće.

INVAZIVNA PRENATALNA DIJAGNOSTIKA

AMNIOCENTEZA – brzi preliminarni rezultati za 24h

Invazivna prenatalna dijagnostika obuhvaća metode pomoću kojih se radi kromosomska analiza ploda. Takva analiza dokazuje ili isključuje kromosomske anomalije, urođene metaboličke poremećaje i nasljedne bolesti vezane uz X-kromosom.

4D ULTRAZVUK

Poliklinika Podobnik Vam nudi preglede najsuvremenijim 4D ultrazvučnim aparatima te jedina u Hrvatskoj ultrazvučni aparat GE Voluson E10 sa trenutno najnaprednijom tehnologijom u svijetu.

Liječnici Poliklinike Podobnik su stručnjaci fetalne medicine i imaju višegodišnje iskustvo u ultrazvučnoj dijagnostici. Osim što su završilii specijalizirani tečaj 4D ultrazvučne dijagnostike u Beču, stjecali su iskustvo u dugogodišnjem kliničkom radu te sami godinama održavaju tečaje iz ultrazvuka koje je polazilo mnoštvo liječnika iz Hrvatske i okolnih zamalja.

Upotreba 3D/4D ultrazvuka odobrena je i od najstrože komisije za lijekove i postupke u medicini (američke FDA) te nije dokazana štetnost njegove primjene.

ZNAČAJKE

 • Prednost 4D ultrazvuka je bolji i detaljniji prikaz fetusa te kvalitetnija dijagnostika u ginekologiji.
 • 4D ultrazvučni prikaz se najviše koristi u trudnoći te osim prekrasnog prikaza izgleda ploda, daje nam najdetaljniji uvid u morfologiju i anatomiju fetusa. 4D se razlikuje od 3D prikaza jer omogućava prikaz slike u stvarnom vremenu te nam time omogućuje bolji uvid u dinamiku i stanje ploda.
 • Ultrazvučnom pregledu može prisustvovati i otac, a budući roditelji dobivaju fotografiju i DVD snimke svog nerođenog djeteta.
 • Vrijednost 4D prikaza je puno veća od samih lijepih slika vanjskog izgleda ploda, glavice i lica. Omogućuje nam detaljni prikaz koštanog sustava, mozga (TUI), srca (STIC), unutarnjih organa, krvožilnog sustav (Power Doppler), čime je neprocjenjiv alat u ranom otkrivanju fetalnih malformacija. Sve slike se spremaju u memoriju uređaja i kasnije mogu kompjuterski obrađivati te služiti za detaljniju analizu i mjerenja s ciljem što točnije dijagnostike.
 • Moguće je vrlo rano, već u prvom tromjesečju trudnoće detaljno procijeniti anatomiju ploda, a kasnije tijekom cijele trudnoće dobiti izvanredan uvid u finu morfologiju i ponašanje ploda.
 • U određenim slučajevima, zbog manje količine plodove vode ili položaja ploda, debljine trbušne stijenke, 4D pregled je otežan te se mora ponoviti.
 • 3D/4D ultrazvuk upotrebljava se i za iznimno kvalitetnu dijagnostiku svih ginekoloških stanja kao što su anomalije reprodukcijskog sustava, dobroćudni i zloćudni tumori maternice, ciste i tumori jajnika, polipi endometrija, izvanmaternična trudnoća itd.
 • Primjena 3D power dopplera u ginekologiji omogućuje trodimenzionalni prikaz krvnih žila ne samo organa ženskog reprodukcijskog sustava već i ginekoloških tumora, te predstavlja novu izvanrednu mogućnost u ranom razlikovanju prirode tumorskih tvorbi.
Close Menu

Rodilište & Poliklinika Podobnik

Sveti Duh 112, 10000 Zagreb, Croatia

☎ 01 639 8000 Ginekološka ambulanta
☎ 01 639 8001 Medicinska oplodnja
☎ 01 639 8002 Neurološka ambulanta
☎ 01 639 8020 Rodilište
☎ 01 639 8020 Hitna služba (0-24h)

☏ 01 639 8010 Fax
☏ 01 639 8019 Fax

podobnik@podobnik.hr
www.podobnik.hr

Pratite nas: