Medicinski potpomognuta oplodnja

Dopustite da Vam pomognemo ostvariti Vaš san!

 

Medicinski potpomognuta oplodnja

Dopustite da Vam pomognemo ostvariti Vaš san!

 

Medicinski potpomognuta oplodnja

Dopustite da Vam pomognemo ostvariti Vaš san!

 

Medicinski potpomognuta oplodnja

Dopustite da Vam pomognemo ostvariti Vaš san!

1
1

Medicinski potpomognuta oplodnja

U želji za stvaranjem obitelji, mnoge parove može obeshrabriti činjenica da taj proces ponekad traje duže nego što su očekivali. No, u današnje vrijeme, uz pomoć metoda medicinski potpomognute oplodnje, od dijagnostičkog postupka, specijalističkog savjeta, indukcije ovulacije i inseminacije do  visokospecijaliziranih metoda, mnogi parovi uspijevaju ostvariti svoj san.

MEDICINSKI POTPOMOGNUTA OPLODNJA

U želji za stvaranjem obitelji, mnoge parove može obeshrabriti činjenica da taj proces ponekad traje duže nego što su očekivali. Ne uspijevajući brzo i uspješno kako su zamišljali, začetak trudnoće može se činiti kao početak dugog puta. No, srećom, u današnje vrijeme, uz pomoć metoda medicinske oplodnje, mnogi parovi uspijevaju ostvariti svoj san. Za neke je potreban samo dijagnostički postupak, specijalistički savjet ili indukcija ovulacije, dok je drugima potrebna inseminacija ili neka od visokospecijaliziranih metoda – IVF-a (in-vitro fertilizacije), ICSI (intracitolpazmatska injekcija spermija) ili metode aspiracije spermija (MESA, TESA, TESE).

Možete se prepustiti našim stručnjacima, specijaliziranima za fertilitet te ginekolozima i embriolozima koji rade u vrhunski opremljenim uvjetima i nastoje riješiti svaki Vaš problem. Prateći najnoviju tehnologiju koristimo najbolje ultrazvučne aparate i moderno opremljen laboratorij s visokospecifičnom opremom, potrebnom za sve postupke medicinske oplodnje.

Medicinski potpomognuta oplodnja

Zahvaljujući tehnologiji i educiranom osoblju, u mogućnosti smo dijagnosticirati i liječiti čak i najkompliciranije slučajeve neplodnosti. Smatramo da je individualan pristup svakom paru ključan za postizanje visoke stope uspješnosti.

Postupke aspiracije jajnih stanica radimo u kratkotrajnoj anesteziji, kako bi bili bezbolni za pacijentice. Nakon svih postupaka, pacijentica je smještena u ugodan apartman bolnice, kako bi nakon zahvata mirovala nekoliko sati. U svakom trenutku na raspolaganju joj je i svo medicinsko osoblje.

S obzirom da neostvarena trudnoća nije samo medicinski, nego ponekad i veliki emocionalni problem za partnere, u trenucima liječenja bitno im je pružati punu podršku i psihološku pomoć. Stoga, uz cjelokupno medicinsko osoblje, pacijenticama i partnerima je na raspolaganju i psiholog, za sve oblike savjetovanja ili psihološke pomoći.

Email: ivf@podobnik.hr
Tel: 01 639 8001
Tel: 01 639 8000

Kontakt

Mjerenje bazalne temperature

Mjerenje bazalne temperature kod više od 80% žena može odrediti točan dan ovulacije.

Neposredno prije ustajanja (dok ste još uvijek u ležećem položaju) treba izmjeriti temperaturu (u ustima, ispod jezika), držati toplomjer 5 min i zabilježiti temperaturu (najbolje na pripremljenom grafikonu).
Bazalna temperatura mjeri se ako ste zdravi i ne uzimate nikakve lijekove protiv bolova koji bi mogli utjecati na temperaturne vrijednosti. Bilo bi poželjno da spavate barem 6 sati i da temperaturu počnete mjeriti od prvog dana prestanka menstruacije.

Primjetit ćete da je u prvoj, folikularnoj fazi ciklusa temperatura nešto niža (u prosjeku ispod 36.6 °C), dok je nakon ovulacije, u drugoj, lutealnoj fazi ciklusa temperatura povišena (36.6 °C-37.2°C). To se događa zbog djelovanja hormona progesterona koji je povišen u drugoj fazi ciklusa. Ako jajna stanica nije oplođena, temperatura će početi padati i dobit ćete menstruaciju. Ukoliko bazalna temperatura ostane povišena 16 dana nakon ovulacije, postoji velika mogućnost trudnoće.