Skip to main content

POPUŠTANJE MJERA OD 04.05.2020.

By 03/05/2020Novosti

Poštovani,

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i odluku Vlade RH u vezi smanjenja ograničenja u radu određenih djelatnosti sretni smo jer od 04.05.2020. proširujemo rad naše bolnice i vraćamo određeni dio ‘hladnog programa’ koji zadnjih tjedana nismo radili. Prilagođavanje posla svim epidemiološkim smjernicama zahtjeva od nas i dalje značajne prilagodbe načina rada, te Vas molimo za suradnju i poštovanje smjernica kako bismo što više zaštitili sve naše pacijente i osoblje bolnice.

Ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom (kontakt sa zaraženom osobom, nedavni boravak u inozemstvu, izolacija, simptomi prehlade/gripe), molimo da otkažete termin i ne izlažete riziku ostale pacijente i osoblje. Na dogovorene termine molimo da dođete SAMI, a u slučaju da vam je nužna pratnja, do izlaska iz naše ustanove pratnja će vas pričekati ispred zgrade ili u automobilu jer želimo smanjiti broj osoba u međusobnom kontaktu. Također preporučujemo da na dogovorene termine dođete u točno dogovoreno vrijeme jer će vas na glavnom ulazu će vas dočekati naši djelatnici koji će vam ponovo uzeti epidemiološke podatke, izmjeriti tjelesnu temperaturu i uputiti vas u daljnji postupak. Prije pregleda i/ili zahvata potrebno je ispuniti detaljni epidemiološki upitnik koji možete naći na ovoj stranici, kako bismo utvrdili individualan epidemiološki rizik kod svakog pacijenta.

Odsjek za potpomognutu oplodnju

Započinjemo postupke medicinski potpomognute oplodnje, ali u modificiranim uvjetima koji od sviju nas zahtjevaju prilagodbe.
Posebne epidemiološke mjere još nisu donesene, ali se nadamo da će one biti na tragu preporuka krovnog Europskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE) koje zahtijeva testiranje na korona virus samo u indiciranim slučajevima. https://www.eshre.eu/Home/COVID19WG

Sukladno tim preporukama, koje možete naći u prilogu, potrebno je pročitati Uputu za postupke i potom ispuniti obrasce (oba partnera): Izjavu o epidemiološkom statusu i GDPR obrazac.
Sve detalje u vezi samog postupka trebate dogovoriti s našim IVF timom kojem se slobodno možete obratiti na 01/6398001 ili mail ivf@podobnik.hr

Uputa za postupke

ESS izjava za postupke

GDPR obrazac

ESHRE Guidance on Recommencing ART treatments

Ginekološka i trudnička ambulanta

Ponovno primamo pacijentice na redovne ginekološke preglede i kontrole. Uz dosadašnje redovne trudničke preglede primamo i sve trudnice koje žele obaviti i povremene ekspertne ultrazvučne preglede i zahvate u našoj Bolnici.

Rodilište

Dobra vijest za sve rodilje i partnere! U ovoj prvoj fazi smo omogućili vraćanje pratnje rodilji tijekom poroda, uz obavezu da partner ispuni detaljni epidemiološki upitnik, mjerenje tjelesne temperature kod dolaska i pridržavanje mjera tijekom poroda. Kroz ovih 12 godina rada uključivali smo partnere od prve do zadnje minute u cijeli tijek trudnoće, poroda i boravka nakon poroda. Ali nažalost morali smo se prilagoditi na ‘novo normalno’ kako bismo zaštitili prvenstveno pacijentice i novorođenčad, ali naravno i naše osoblje kako bismo očuvali nesmetani rad bolnice. Stoga u ovoj fazi još neće biti moguće pratnja tijekom pregleda, boravak supruga u apartmanu s rodiljom nakon poroda niti posjete nakon poroda. U slučaju povoljnog razvoja epidemiološke situacije kroz određeni period, svakako ćemo sukladno tome smanjivati ograničenja te Vas izvještavati.

Ginekološki mali zahvati i operacije

Ponovno počinjemo raditi sve male zahvate u ginekologiji (kiretaže, vakuumske aspiracije), endoskopske operacije (histeroskopije i laparoskopije) te ostale ginekološke operacije, prije toga procjenjujući individualni epidemiološki rizik kod svake pacijentice prije prijema u bolnicu.

Neurologija i kardiologija

Neurološka i kardiološka ambulanta trenutno još ne rade, nadamo se da će se kroz određeni period započeti s ponovnim radom o čemu ćemo Vas obavijestiti.

Dani otvorenih vrata se NEĆE održavati do daljnjega.

Disciplina, strpljenje i obostrana suradnja su ključni u ovoj osjetljivoj fazi ‘popuštanja mjera’ kako ne bismo morali opet uvoditi restrikcije. Stoga Vas molimo da se pridržavate svih uputa našeg osoblja jer radimo u interesu i Vašeg i našeg zdravlja.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem maila podobnik@podobnik.hr ili telefona 01/6398-000.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i nadamo se da ćemo uspješno raditi prilagođeni ‘novom normalnom’! ?

Tim SB Podobnik

Close Menu

Rodilište & Poliklinika Podobnik

Sveti Duh 112, 10000 Zagreb, Croatia

☎ 01 639 8000 Ginekološka ambulanta
☎ 01 639 8001 Medicinska oplodnja
☎ 01 639 8002 Neurološka ambulanta
☎ 01 639 8020 Rodilište
☎ 01 639 8020 Hitna služba (0-24h)

☏ 01 639 8010 Fax
☏ 01 639 8019 Fax

podobnik@podobnik.hr
www.podobnik.hr

Pratite nas: