Skip to main content

Mobilna aplikacija ‘Žensko zdravlje’ dostupna za iOS i Android izabrana među top 5 aplikacija!

By Sunday March 26th, 2017June 22nd, 2017Articles

Inovativni pristup ženskom zdravlju – prvi i jedini u Hrvatskoj smo za Vas napravili mobilnu i web aplikaciju za praćenje menstruacijskog ciklusa te planiranje i praćenje trudnoće.

Kao jedina privatna zdravstvena institucija u Hrvatskoj, koja uz ambulantnu pruža i bolničku skrb iz ginekologije i porodništva, Rodilište & Poliklinika Podobnik, još je jednom pokazalo koliko im je važno ženama pružiti najbolje uvjete za kontrolu svog zdravlja, praćenja trudnoće i poroda.

Lansiranjem mobilne i web-aplikacije za praćenje menstruacijskog ciklusa te planiranje i praćenje trudnoće, Rodilište & Poliklinika Podobnik napravilo je još jedan iskorak u povećanju kvalitete komunikacije i odnosa s pacijenticama. Svjesni važnosti modernog stila komunikacije i potrebe za online pristupom informacijama, pokrenuli su prvu i jedinu takvu aplikaciju na hrvatskom jeziku.

Obje aplikacije su izradili vrhunski informatički profesionalci u uskoj suradnji sa stručnjacima Rodilišta & Poliklinike Podobnik koji su u nju ugradili svo svoje znanje, iskustvo i želju da još jednom izađu izvan uobičajenih okvira pružanja medicinske usluge.

Aplikacije su izrađene u sklopu projekta „Informacijsko-komunikacijska tehnologija u službi vrhunske medicinske usluge“ vrijednog 1.035.395,00 kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini 642.961,24 kune. Nositelj projekta je Specijalna bolnica Podobnik za ginekologiju i porodništvo.

Mobilna aplikacija – „Žensko zdravlje“

Mobilnom aplikacijom „Žensko zdravlje“ po prvi put je ženama dana mogućnost praćenja menstruacijskog ciklusa i trudnoće putem mobilne aplikacije na hrvatskom jeziku, a pacijentice Rodilišta & Poliklinike Podobnik imaju dodatnu mogućnost pristupa vlastitim medicinskim dokumentima vezanim uz reproduktivno zdravlje i trudnoću.

Što sve nudi mobilna aplikacija „Žensko zdravlje“?

  • PRAĆENJE MENSTRUACIJSKOG CIKLUSA – kroz mobilnu aplikaciju može se pratiti menstruacijski ciklus na standardan način unosom u kalendar, a unosom svakog novog datuma, aplikacija sve preciznije automatski izračunava prosječno trajanje ciklusa kako bi što točnije predvidjela kretanje ciklusa i plodne dane. Također se može pratiti statistika prosječnog trajanja menstruacijskog ciklusa, tjelesne težine i temperature te unositi bitne podatke za svaki dan.
  • PRAĆENJE TRUDNOĆE – opcija praćenja trudnoće omogućava da se za svaki tjedan trudnoće mogu pregledavati posebno pripremljeni tekstovi koji opisuju stanje u kojem se ženino tijelo nalazi i daju korisne medicinske savjete. Dodatno, za svaki tjedan trudnoće moguće je dodavati medijske sadržaje (slike i video) kako bi se budući roditelji na kraju trudnoće mogli prisjetiti svih sretnih trenutaka.
  • PRISTUP DIGITALNOM KARTONU – za pacijentice Rodilišta & Poliklinike Podobnik je, putem mobilne aplikacije, omogućen pristup digitalnom kartonu u kojem su arhivirani svi nalazi i medicinska dokumentacija koja se odnosi na preglede obavljene u Rodilištu & Poliklinici Podobnik.

Aplikacija je rađena za iOS i Android platforme te je dostupna potpuno besplatno na AppStore-u i Google Play Store.

Web-aplikacija ‘Pacijentica’

Uz mobilnu aplikaciju, pristup digitalnom kartonu je moguć i putem weba, kroz web-aplikaciju „Pacijentica“ u sklopu koje se može pregledati sadržaj digitalnog kartona, pročitati savjete za trudnoću te izravno kontaktirati bolnicu. Samoj web aplikaciji je moguće pristupiti preko web adrese http://pacijentica.podobnik.hr pri čemu pacijentica prethodno treba zatražiti korisničko ime i lozinku za aplikaciju od osoblja Rodilišta & Poliklinike Podobnik.

Prilikom izrade on-line sadržaja prvenstvo se vodilo računa o sigurnosti medicinskih podataka, a privatnost je korisnicama dodatno osigurana na način da nitko osim njih nema uvid u osobne podatke koje unose u aplikaciju.
Stalnim usavršavanjem, ulaganjem u najmoderniju dijagnostičku medicinsku opremu, osluškivanjem želja i potreba klijentica te unaprjeđenjem kvalitete svojih usluga, Rodilište & Poliklinika Podobnik trudi se opravdati zadobiveno povjerenje i nadmašiti očekivanja svojih pacijentica.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Specijalne bolnice Podobnik za ginekologiju i porodništvo

Close Menu

Maternity Hospital Podobnik

Sveti Duh 112, 10000 Zagreb, Croatia

☎ 01 639 8000 Gynecology Outpatient Clinic
☎ 01 639 8001 Medically assisted conception
☎ 01 639 8002 Neurology
☎ 01 639 8020 Delivery
☎ 01 639 8020 Emergency service (0-24h)

☏ 01 639 8010 Fax
☏ 01 639 8019 Fax

podobnik@podobnik.hr
www.podobnik.hr

Follow us: