Skip to main content

DIANATAL – gel za olakšavanje vaginalnog poroda

By 20/12/2015Svibanj 6th, 2016Članci

Dianatal® gel – olakšava prirodni porod, štiti majku i dijete

Nudimo Vam novost na našem tržištu – korištenje Dianatal gela tijekom vaginalnog poroda.

S obzirom na visoku razinu trenja u porodnom kanalu, vaginalni porod zahtijeva puno energije i od majke i djeteta. Majka i dijete postaju sve umorniji što duže traje proces rađanja.
U većini slučajeva, prirodni lubrikanti (amnionska tekućina / vernix) nisu dovoljni za učinkovito smanjuje trenja između rodnice i bebe.
Dianatal®opstetrički gel na jednostavan i lagan način učinkovito smanjuje te sile trenja.
Švicarski opstetričar Dr. Schaub iz Züricha razvio je 2002. g Dianatal® gel za olakšavanje poroda. Početna ispitivanja u švicarskom zavodu za tehnologiju pokazala su da upotreba posebno razvijenog opstetričkog gela smanjuje različite razine trenja za više od 50%. Podaci iz naknadnih kliničkih ispitivanja u različitim rodilištima pokazuju da uz Dianatal® gel trajanje poroda može biti znatno skraćeno.
Zašto koristiti Dianatal® opstetrički gel?
• doprinosi skraćivanju procesa rađanja te smanjivanju boli
• štedi energiju i majke i bebe
• štiti dno zdjelice, rodnicu i perineum
Dianatal® opstetrički gel u rodnici stvara glatki bioadhezivni film koji služi za smanjenje trenja. To pomaže bebi da lakše klizi kroz porođajni kanal, čime se olakšava porod i štiti rodnica. Pokazano je da Dianatal®opstetrički gel kod prvorotkinja, u prosjeku, skraćuje fazu istiskivanja za 30% (26 min.), a također i čitav proces poroda za 30% (106 min.)1
Tijekom faze istiskivanja, tkivo rodnice ili međica mogu spontano popucati. Primalja ili opstetričar će obično pokušati spriječiti nekontrolirano trganje čineći mali rez u sigurnom smjeru. Međutim, nije uvijek moguće spriječiti puknuće.
Ispitivanje je također pokazalo da je učestalost puknuća međice znatno smanjena kada se koristi Dianatal® opstetrički gel. 1
Što je Dianatal® opstetrički gel?
Dianatal® opstetrički gel uvodi u rodnicu opstetričar ili primalja u trenutku prvog vaginalnog pregleda, ili ako je puknuo vodenjak i sva plodna voda je iscurila. Sterilni Dianatal® gel može se aplicirati nekoliko puta tijekom dilatacije ili istiskivanja.
Dianatal® stoga čini porod sigurnijim, bržim i ugodnijim. Nerođeno dijete, rodnica, dno zdjelice i perineum majke su zaštićeni. Beba lakše klizi iz rodnice.
Dianatal® je razvijen u Švicarskoj upravo za olakšavanje vaginalnih poroda. To je jedini registrirani opstetrički gel u svijetu.
Je li korištenje Dianatal® opstetričkog gela rizično?
Dianatal® opstetrički gel ima isključivo fizičko djelovanje. Ne sadrži nikakave sastojke s farmakološkim djelovanjem i ne apsorbira se u tijelo. Opsežnim testiranjima ocijenila se tolerancija i sigurnost za majku i dijete (sluznicu rodnice, kožu, oči, nos i usta).
Dianatal opstretički gel mogu primijeniti samo primalje i liječnici.
Gdje ga možete dobiti?
U Specijalnoj bolnici Podobnik jedini u Hrvatskoj nudimo Dianatal vaginalni gel, te ćete se nakon informiranja o proizviodu te savjetovanja s liječnikom i primaljom koji Vam vode porod biti u mogućnosti izabrati njegovu primjenu.
Aplikacija gela se naplaćuje 100 kn po aplikaciji, ovisno o trajanju poroda se preporuča učiniti 2-6 aplikacija gela za najbolji učinak.

Saznajte više o DIANATAL gelu

Dianatal BROŠURA

Obstetric Gel shortens Second Stage of Labor and Prevents Perineal Trauma in Nulliparous Women

Close Menu

Rodilište & Poliklinika Podobnik

Sveti Duh 112, 10000 Zagreb, Croatia

☎ 01 639 8000 Ginekološka ambulanta
☎ 01 639 8001 Medicinska oplodnja
☎ 01 639 8002 Neurološka ambulanta
☎ 01 639 8020 Rodilište
☎ 01 639 8020 Hitna služba (0-24h)

☏ 01 639 8010 Fax
☏ 01 639 8019 Fax

podobnik@podobnik.hr
www.podobnik.hr

Pratite nas: